Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"IJzersterk. Impact!"
Sven HermansProjectontwikkelaar DC BelgiumZeer, zeer sterk. Een stomp in de maag die zeer lang blijft nazinderen. Direct vertaald op het werk. En thuis aan de ontbijttafel. Als je meer weet, kun je niet meer wegkijken en niets doen.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Mooi en inspirerend verhaal met een dosis humor gebracht."
Ralph NederlofDirectie W&NMooi en inspirerend verhaal met een dosis humor gebracht. Normaal lukt het mij niet om 3,5 uur te “luisteren”, maar dit ging vlekkeloos. Ook goede interactie met de groep. Het verhaal blijft hangen, je wilt het delen en je wilt het er over hebben. Aan de andere kant is het nog een beetje “ver van mijn bed show” en heb je het gevoel dat je eigen inbreng maar een druppel is. Er over nadenken is 1, actie ondernemen is stap 2.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een verrijking voor onze strategie."
Bahattin TurkogluAlgemeen-coordinator De SchieIk heb de lezing voor ons werk zeer waardevol ervaren. In het bijzonder de sociale aspecten van de lezing is een verrijking voor onze strategie voor nu en in de toekomst. De besproken ontwikkelingen zie ik als zeer bruikbare instrumenten om het werk beter te kunnen doen.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Er was geen betere inspiratiesessie denkbaar."
Sander van AlphenDirecteur GHWTweede keer dat ik Ruud heb mogen zien en aanhoren. Ik zou het bijna verplicht willen stellen. Voor wie dan? Maakt me niet uit, iedereen. Wat een eye opener, bevlogenheid en confrontatie. Voor ons 3 jaar geleden dé reden om Duurzaamheid met versterkte intrinsieke motivatie écht op te pakken en er een beleidskwestie van te maken, kernwaarde. Het heeft geleid tot mijn persoonlijk lidmaatschap in de Adfize Commissie Duurzaamheid en jurylid voor het vernieuwde prestatieonderzoek in dezelfde categorie bij Adfiz. Een (h)erkenning van onze ambitie om in onze branche te proberen voorop te lopen. Met dank aan Ruud. En er is qua inspiratie niets veranderd. Ik hoop op een minstens zo groot effect onder de rest van de leden. Er was geen betere inspiratiesessie denkbaar. Wat mij betreft.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Eén van de beste sprekers voor mij."
Maarten PrinsProgrammamanager Greenport Duin en BollenstreekBeste Ruud,
Jouw boodschap is helder, je bent een uitstekende spreker die zijn verhaal mooi opbouwt. De boodschap kwam bij mij wel binnen. Je bent één van de beste sprekers voor mij van de afgelopen tijd.
Suggesties:
– doe vooraf en achteraf een poll onder het publiek
– ruimte voor vragen/discussie/praktijkvoorbeeld
Dat laatste door jouw betoog iets in te korten en daar 20 minuten voor te nemen. Daarmee win je aan impact. Totale tijd niet langer.

Hoop je vaker tegen te komen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Sterke verhalende en overtuigende stijl."
Robert HeemskerkDirecteur Natural BulbsBedankt Ruud voor je sterke verhalende en overtuigende stijl waardoor het ongemakkelijk voor mij werd als luisteraar te accepteren dat de huidige wereld is zoals die is. Zoals je zegt het begint met bewustzijn en vervolgens het nemen van verantwoordelijkheid.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"De bijeenkomst was buitengewoon uitdagend."
Rob KlappeConcern Controller M.J. de Nijs en Zonen BVDe bijeenkomst was buitengewoon uitdagend qua presentatie maar ook ‘back to basic’ (mens/dier/natuur). Daar werd alles naar teruggebracht. Met de ultieme essentie “de mens ben jezelf, je moet er zelf wat aan doen”. Een bijzondere afsluiting van onze 3-daagse masterclass Bouw-en-Vastgoed. Een sector waar wij veel investeren in circulariteit.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"One of the best presentations I have ever attended."
Dirk BenadeSales Director Dassault SystemesOne of the best presentations I have ever attended. The message from Ruud lingers. Everything I do now, I think about how that impacts my Earth overshoot day. I have adjusted my lifestyle. Thank you Ruud for the inspiration!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Inspirerend, informerend en zet je aan tot denken."
Peter KwestroGlobal BD Director GausiumInspirerend, informerend en zet je aan tot denken en zelfs delen van de achterliggende boodschap.

Ga nog eens rustig kijken hoe we van de huidige maatschappij van Macht en “ikke” naar een wereld gaan waar de planeet centraal staat en mensen gewaardeerd worden voor hun talent en niet alleen op hun diploma’s en titels, zelfs niet die van Nyenrode 😉.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Een verhaal dat me weer heeft doen focussen op wat belangrijk is."
Solco ReijndersHead of New Business PHYSEEVeel van de boodschap is wat men vaker zal horen, maar de wijze waarop je het brengt en de ruis wegneemt (bijvoorbeeld de figuur waarop de welvaart en uitstoot per land wordt getoond) zorgen ervoor dat het blijft hangen. Een verhaal dat me weer heeft doen focussen op wat belangrijk is. Daarnaast kreeg ik veel energie van jouw eigen voorbeeld over hoe je de SDG’s vertaald hebt naar het gezin. Dit ga ik zelf ook doen! Hartelijk dank!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Alles wat Ruud vertelde kwam ontzettend binnen."
Immy VerdonschotOnline Productmanager Beeld & GeluidGeweldig! De techniek liet het even afweten, maar daar had Ruud geen last van. Die ging gewoon stug door met persoonlijke anekdotes en zijn verhaal zonder presentatie tot deze weer werkend was. Ik had volgens mij nog uren naar hem kunnen luisteren. Alles wat Ruud vertelde kwam ontzettend binnen. Dus dank voor deze geweldige afsluiting van de dag.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Goed verhaal, super improvisatie."
Marianne MeinersWebredacteur DUORuud pakt gelijk de aandacht van het publiek. Goed verhaal, super improvisatie bij falende techniek en boeiende anekdotes. De indringende oproep om zelf een betere wereld te maken was confronterend. Ik wilde eigenlijk eerder weg, maar ik kon me niet wegrukken uit het verhaal. Dank, Ruud.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Grappig, serieus en scherp."
Steven ZijlstraOntwikkelaar SENS real estateZet tot denken en hopelijk zoveel mogelijk tot doen. Grappig, serieus en scherp. Eén opmerking: Volgens mij is de (geo)politiek degene die daadwerkelijk het economisch systeem zou moeten veranderen. Namelijk het incorporeren van maatschappelijk rendement in het economisch model. Pas dan wordt het algemeen belang gekoppeld aan het eigen belang (op korte termijn). Het gevaar is echter als je dat teveel predikt, mensen vooral naar anderen kijken. De vraag is in hoeverre dit onderdeel kan zijn van uw presentatie en hoe u daarnaar kijkt.

Waarschijnlijk dat u het al kent, maar ik vind het kunstwerk ‘the waterworks of money’ en de bijbehorende filmpjes van Carlijn Kingma i.s.m. Follow The Money hierin heel goed en zou op iedere school onderdeel moeten zijn van het onderwijsprogramma.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"'In your face'."
Sander SnellinkBusiness Developer Smart Industry VIRO‘In your face’ is het eerste wat me te binnen schiet als ik terugdenk aan de presentatie. Ongemakkelijk en confronterend. En dat is precies zoals dit onderwerp gebracht moet worden. Goed gedaan Ruud!


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Inspirerend presentatie met passie gegeven."
StefanProject Manager Digitalization VerbeekInspirerend presentatie met passie gegeven vond ik heerlijk, de informatie was vaak onbekend en zetten me aan tot nadenken en ook acties om me gedrag op de aarde te verbeteren. Goed vond ik de directheid waarmee je ons aansprak en de interactie die je zocht met ons het publiek. Dank je Ruud.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Gaf mij een wat onmachtig en onbevredigend gevoel."
Roel PollenManaging Director Monceau Automobiles SRLHet was jammer dat Ruud niet genoeg tijd had tijdens zijn voordracht. Er was te weinig tijd voor de uitwerking van wat je er als ‘gewone mens’ aan zou kunnen bijdragen om het geschetste scenario te kunnen helpen keren. Dat gaf mij een wat onmachtig en onbevredigend gevoel. Hoewel dit deels ook de bedoeling zal zijn van de lezing, is het toch wel fijn om ook het idee te hebben er iets aan te kunnen veranderen door je eigen gedrag of de beïnvloeding van anderen. Dat miste mijns inziens in deze specifieke lezing door tijdgebrek, dus ik zou ‘m graag nog eens in z’n geheel zien/horen. Bevlogenheid en presentatie was geweldig!


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Kleine rollercoaster van emoties."
NicoBens TOMRAIk vond het grappig en interessant hoe jouw lezing me in een kleine rollercoaster van emoties deed belanden. Van nieuwsgierigheid tot verontwaardiging tot woede en schaamte en toch een kleine call-to-action op het eind. Dat is meestal niet mijn gewoonte bij andere similaire events. Ik heb nu interesse naar enkele details, studies en boeken die je aanhaalde, dus daarom download ik graag je presentatie. Ik vind het ook enorm sterk en ongezien dat je de powerpoint deelt, en geen PDF. Kudo’s daarvoor.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Ruud dringt diep door tot ons maatschappelijk bewustzijn."
Guido van OijenCommercieel Directeur Cox Geelen BVIn deze presentatie dringt Ruud diep door tot ons maatschappelijk bewustzijn en onze verantwoordelijkheid naar elkaar toe, en dit in een ondernemers context. Verschillende dagen later blijft de presentatie van Ruud mij nog steeds bezighouden terwijl dit volgens hem maar 3 dagen zou duren….


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"I loved it, even though it was painful."
John MoseleyMarketing Dassault SystemesI loved it, even though it was painful. It really challenged me to think and act differently and reinforced my commitment to focus on customers with strong sustainability agendas.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"The wake-up call for everyone - even the ones already awake."
Thomas WesselinkSales Expert Dassault SystemesThe wake-up call for everyone – even the ones already awake – to truly know that it’s up to us if and how we want to change. Ultimately, it’s about actions, not only about acknowledging and repeating the story. What are you going to do?


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu