VITAL IDEAS AND SOLUTIONS FOR THE WORLD OF TOMORROW

Keynotes: waar spreek ik over?

We leven in een spannend en revolutionair tijdperk. Onze vertrouwde wereld verandert snel en radicaal en we staan op een belangrijk markeerpunt  in onze geschiedenis. Samen moeten we fikse, onderling verbonden problemen en uitdagingen aanpakken. Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zijn druk bezig om deze problemen te duiden, oplossingen te zoeken en actie te ondernemen.

Maar hoe kunnen de inspanningen van mensen en organisaties bijdragen aan een meer duurzame leefomgeving en eerlijke maatschappij? Hoe trekken we publieke aandacht voor meer impact en vooral voor meer progressie? Echte vooruitgang?  Hoe mobiliseren we mensen en organisaties om bewustzijn en verlangen om te zetten naar verbinding en uitvoering? En wat zijn dan de vitale oplossingen en ideeën voor de wereld van morgen?

7 Thema’s (collecties)

Met tientallen fascinerende inspirimenten

Top 10 

Meest gevraagde en best scorende keynotes

20 keynotes

Vitale oplossingen voor de wereld van morgen

De lente van 2020 en de Covid-19 crisis hebben aangetoond dat de homo economicus integraal onderdeel is geworden van de materiële wereld. Als we beter uit de crisis willen komen en de volgende mega disruptie willen voorkomen, moeten we een andere relatie aangaan met elkaar en de natuur. Hoe doe je dat? En welke systemen, instituten en zelfs sectoren zullen uiteindelijk 180 graden kantelen?
10 keynotes

Toekomst van sectoren en werkgebieden

Hoe ziet de toekomst eruit van de belangrijkste sectoren, bijvoorbeeld; energie, industrie, financiële en zakelijke dienstverlening, (land)bouw, mobiliteit en transport, ICT en mobiel, retail en horeca, vastgoed, media en entertainment, etc.
Toekomst van bouw en leven in slimme steden Toekomst van mobiliteit, transport en logistiek
8 keynotes

Duurzaamheid, klimaat en leefomgeving

Iedereen zei dat het onmogelijk was, dus hebben we het gewoon gedaan. Concrete oplossingen voor de grootste ecologische risico's uit het  'Global Risk Report' van het World Economic Forum.  Wat komt er op ons af en vooral; wat kunnen we er nog aan doen?
Global Risks - Tien grote kwesties en oplossingen Klimaatverandering en de MEXIT van onze mindset
8 keynotes

Technologie en innovatie

Een nieuwe renaissance met nieuwe dogma's: technologie, data en connectiviteit. Sneller en slimmer is goed, maar meer menselijkheid is groots. In ons aller belang.
Exponentiële technologiën die je business transformeren Expeditie 2030. Revolutionaire evolutie? Shift happens Mastering AI, Robots en het lot van de mensheid Tijdperk van machine learning en internet of things Data als gangmaker van vooruitgang?
6 keynotes

Circulaire economie dienstbaar aan inclusieve samenleving

We hebben onze planeet en de mensheid dienstbaar gemaakt aan de economie. Hoe creëren we inclusieve vooruitgang? En hoe herstellen we de balans tussen de planeet, natuur, samenleving en economie?
Futurama 2050. Een nieuwe renaissance Transitie en toekomst economie Impact investing: Doing Good resulterend in Doing Well
9 keynotes

Inspirerend leiderschap

Ontdek hoe je mensen en je organisatie kunt inspireren, transformeren en laten groeien. Niet door de doelen maar de bedoeling (purpose) centraal te stellen. Leiden en samenwerken in radicale afhankelijkheid. Het maakt je niet de beste van de wereld, maar wel de beste voor de wereld.
leiders met karakter Filosofie van leiderschap Leiden vanuit de bedoeling en ontketende toekomst
1 keynote

Duurzaam ondernemen

Ondernemers en ondernemende mensen creëren de toekomst zelf. Maar wat betekent duurzaam en sociaal ondernemerschap en hoe creëer je de meeste impact?
10X FACTOR: tienkeer meer-waarde dan... B the Change

Uitgangspunten voor al mijn inspirimenten

Zes principes

1. Het eerlijke verhaal
2. Kuur tegen de waan van de dag

We verkeren niet in een gezondsheidscrisis of economische depressie, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. En er bestaat geen snelle oplossing voor de immense problemen die we zelf hebben gecreëerd. Ik vertel het eerlijke en complete verhaal. Op basis van feiten. Wat zijn onze belemmerende overtuigingen en wat zijn de vitale oplossingen voor de wereld van morgen?

Mijn inspirimenten gaan nooit over wat er vandaag gebeurt maar over wat er elke dag gebeurt. Ik duid zelden de sensationele trends, maar wel de fundamentele ontwikkelingen in onze maatschappij en samenleving. Het weer van morgen is irrelevant, als het over het klimaat moet gaan. Zo probeer ik een dieper en eerlijker inzicht te geven in hoe de wereld werkt. Vandaag en mogelijk ook in de toekomst.

3. Onafhankelijk maar niet neutraal
4. Gericht op vitale oplossingen

Ik ben onafhankelijk, maar niet neutraal, noch onbevooroordeeld. Dat betekent niet dat ik partijdig ben of maar één ideologie aanhang. Ik ben transparant over mijn standpunten en hecht groot belang aan feiten. Maar deze geef ik betekenis door ze te interpreteren. Daarom ben ik open over mijn wereldbeelden en morele overtuigingen. Als de feiten veranderen, veranderen mijn meningen mee.

Ik bestrijd stereotypen, vooroordelen en angstzaaierij. Ik geloof dat een flinke dosis scepsis en realisme een blik opent op de wereld en onszelf. Mijn inspirimenten zijn soms confronterend, maar zeker niet bedoeld om te shockeren. Daarbij heb ik niet alleen oog voor de problemen, maar vooral voor de vitale oplossingen voor de wereld van morgen. Ik ben voor positieve verandering en draag daar ook zelf actief aan bij.

5. Impact boven applaus
6. Geen gelijk, maar wel een punt

Een positieve en vooral blijvende impact is belangrijker dan hoge beoordelingen en applaus.  Ik vertel mensen niet wat ze graag willen horen, maar wat ze zouden moeten weten. Daarom deel ik altijd mijn content, als een vorm van nazorg. Zo krijg ik ook meer feedback, worden mijn inspirimenten steeds intenser en de impact groter.

Ik geloof in transparantie en continue zelfverbetering. Als ik het verkeerd zie, geef ik dat toe en corrigeer ik het. Ik span mij elke dag in om mijzelf, mijn visie en bijdragen aan een betere wereld te verbeteren. In verlangenverstrengeling en radicale afhankelijkheid. Tenslotte vind het belangrijker om een punt te hebben dan mijn gelijk te halen.

Menu