Spreker klimaat

Vitale ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen

Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze welvaart, gezondheid en ons welzijn. Iedereen weet dat het urgent is, maar slechts weinigen weten hoe urgent het is. Wat komt er op ons af en waarom verandert de klimaatverandering alles voor iedereen? Wat betekent het voor ons leven en je werk? Of voor jouw sector of bedrijf? En wat zijn de vitale oplossingen voor de klimaatverandering? Waar liggen de kansen die we nu niet zien en hoe kunnen we de transitie vormgeven en verder versnellen?

Ben jij op zoek naar een inspirerende spreker over klimaat(verandering)?

Ruud Veltenaar behoort tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers over klimaat(verandering) en zijn inspirimenten voor leiders, ondernemers, investeerders en andere proactieve, ondernemende mensen zijn unieke belevenissen die de deelnemers echt in het hoofd en hart raken en hen daarmee blijvend in beweging zet.

Met bijna 30 jaar ervaring als duurzaam ondernemer, impact investor en scientivist neem ik je graag mee op expeditie naar Protopia, het moment in onze toekomst waarop de niveaus van broeikasgassen in de atmosfeer gestaag beginnen te dalen, waardoor de catastrofale klimaatverandering zo snel, veilig en rechtvaardig een halt wordt toegeroepen.

Als spreker over het klimaat bied ik een aantal inspirimenten, lezingen en workshops met een duidelijke routekaart en hoe we de omwenteling met elkaar kunnen versnellen. Doe op tijd je riemen vast en houdt de helm op!

PER SECTOR, VOOR JE BEDRIJF EN THUIS AAN DE ONTBIJTTAFEL

TIP! – 101 Klimaatoplossingen

Je reis naar klimaatoplossingen begint met dit inspiriment. Boordevol met de laatste wetenschappelijke inzichten en fascinerende oplossingen van klimaatwetenschappers, progressors, ondernemers en investeerders in klimaatbeleid en -oplossingen. Dit inspiriment is een echte ‘brain-shift’ naar een betere klimaatrealiteit.

101 klimaatoplossingen is een unieke belevenis die primair gericht is op oplossingen. In plaats van bekende klimaatproblemen uit te diepen, richt dit inspiriment zich op baanbrekende klimaatmaatregelen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en concrete praktijkoplossingen. Vitale klimaatoplossingen zijn haalbaar als we het de juiste plaats geven binnen ons onderwijs, onze organisaties en ons eigen leven.

Ga nu op expeditie naar klimaatoplossingen op basis van tastbare voorbeelden en echte acties met impact.

Meer interactieve inspirimenten over klimaat

Houd het hoofd koel

Routekaart naar Protopia

Vertaald naar jouw bedrijf

Impact per sector

Acties voor thuis

What about you?

50 jaar geleden voorspelden onheilsprofeten dat we afstevenden op een ecologische catastrofe. Stop de groei, klonk het overal, of de boel ontploft. Maar waarom kregen deze doemdenkers ongelijk?

Hoe kunnen we de klimaatcrisis kunnen, zoals we ook eerdere ecologische rampen hebben afgewend? Het optimisme tijdens dit inspiriment is erg verfrissend. Hoe kunnen we groots denken en kleiner doen? En vooral; hoe houden we het hoofd koel?

De wetenschap heeft onomstotelijk aangetoond dat grootschalige veranderingen noodzakelijk zijn. Het is onvermijdelijk dat we onze menselijke activiteiten weer in evenwicht brengen binnen de planetaire grenzen.

Dit inspiriment is 100% maatwerk en zoomt in op een specifieke sector, bijvoorbeeld: energie, landbouw, voedsel, onderwijs, zorg en welzijn, de gebouwde leefomgeving, transport, industrie, (lokale) overheid e.a.

Het is echt nodig: verbeter jezelf en begin met de wereld. Het is eenvoudig om naar de overheid of de industrie te wijzen. Maar mensen onderschatten vaak hun eigen impact en verandering begint toch echt bij jezelf.

Hoe kunnen we thuis, met ons gezin aan de ontbijttafel, het verschil maken? Hoe noodzakelijk is onze gedragsverandering en waarom is het zo leuk om iets aan klimaatverandering te doen en anderen te inspireren hetzelfde te doen?

Wie gingen je voor?

JOUW EVENT IS ERG BELANGRIJK. OOK VOOR MIJ!

Hoe wij samen ook van jouw event een unieke belevenis maken?

Maatwerk is de
standaard

Elke inspiriment over het klimaat en de noodzakelijke en onomkeerbare verandering is 100% maatwerk en grondig voorbereid.

Altijd een naadloze
verbinding

Elke inspiriment over klimaatverandering sluit naadloos aan bij het programma, de achtergrond van de deelnemers en de beoogde impact.

Super interactief
met veel humor

Elke inspiriment is super interactief en werkvormen zoals voiceBUZZ, mentiQUIZZ en lagerhuisdebatten maken van passieve luisteraars actieve deelnemers met ideeën en oplossingen.

Unieke ervaring
met mega impact

Elk inspiriment over het klimaat is een echte belevenis waar de deelnemers nog maanden over zullen nadenken en praten. Mede dankzij een uniek naslagwerk en een digitale nazit.

Ruud Veltenaar aan het werk
Menu