Omarm de chaos: opnieuw verbinden
Duurzaamheid en veerkracht
Als we naar buiten kijken zien we dat het knap onrustig is in onze wereld. Een oorloog op ons continent, een energiecrisis, toenemende ongelijkheid en armoede en aan de horizon een alsmaar cumulerende klimaatuitdaging. Het lijkt wel of we van crisis naar crisis struikelen. De meervoudige en samenhangende systeemcrisis raakt ons diep en confronteert ons met hardnekkige en aanhoudende problemen. Wat staat ons te doen: als overheid, bedrijfsleven en samenleving?
Van moment naar movement
We hebben een nieuw paradigma nodig, waarbij structurele onzekerheid het uitgangspunt is. We kunnen de grote uidagingen niet langer tegenhouden, verkleinen en wegdenken. Het is tijd voor actie. Wat komt er op ons af en hoe kunnen we het beste anticiperen op de ontketende toekomst? Welke taak ligt er weggelegd voor de overheid en hoe maken we onze bedrijven Netto Positief, zodat de resultaten voor iedereen verbeteren? Waar liggen de kansen die we nu niet zien, laat staan benutten?
Opnieuw verbindenden met…
Elke crisis is een vorm van disbalans, een systeem dat niet meer in evenwicht is. Om de drievoudige, structurele disbalans in onze economie, maatschappij en samenleving op te lossen moeten wij ons opnieuw verbinden: met de natuur, met elkaar en met ‘Zelf’ – de bedoeling. Hoe creëren we samen de wereld waarnaar we zo sterk verlangen. Een wereld met een meer duurzame leefomgeving, in evenwicht met de natuur. En maatschappij met een meer veerkrachtige samenleving.
De mens heeft zich boven de natuur gesteld en de planeet dienstbaar gemaakt aan de economie. Deze immorele superioriteit heeft afgelopen decennia geleid tot een massale vernietiging van de natuur en tot uitsterving van honderdduizenden soorten. De wereld redt zich wel zonder de mensheid, maar hoe borgen wij ons welzijn op een gezonde planeet?
Hoe kunnen wij onszelf en onze bedrijven en instituten opnieuw verbinden met de natuur? Hoe creëren we weer evenwicht tussen de planeet, de mensheid en de markt? Wat is de rol- en taakverdeling tussen overheid, bedrijfsleven en de samenleving? Wat zijn de vitale oplossingen en hoe kunnen we de onvermijdelijke transities versnellen?
De sociale en economische ongelijkheid tussen mensen groeit en is een toenemende bron van sociale onrust en wantrouwen jegens de overheid en bedrijfsleven. We hebben een nieuw fundament nodig met in het hart een veerkrachtige en barmhartige samenleving. Een inclusieve economie biedt iedereen toegang tot het ontwikkelen van zijn of haar potentieel en het ontketenen van de passie om van waarde te kunnen zijn voor anderen. Zodat ieders leven ertoe doet.
Hoe kunnen we ons opnieuw met elkaar verbinden en een transitie van welvaart naar welzijn vormgeven en versnellen?

Groter denken, kleiner doen
Transitie van de overheid
Om aansluiting te vinden bij de moderne samenleving, moet de overheid zich anders gaan verhouden tot de heftig en wezenlijke veranderende omgeving. Een fundamentele herbezinning op haar bedoeling en werkwijze is onvermijdelijk. Het is tijd voor scherpe keuzes en om het heft weer in handen te nemen.
Ambtenaren kunnen in de 21e eeuw het verschil maken. Door de overheid opnieuw vorm te geven (cultuur), het werk anders te organiseren (structuur) en door groter te denken en kleiner te doen (praktijk).

Meer burgerinnovatie
Transitie van de democratie
Democratieën staan over de hele wereld onder druk en dit vraagt om een wezenlijke verandering. Een steeds groter wordende groep burgers voelt zich niet meer vertegenwoordigd, gezien en gehoord. Hoe herstellen we het vertrouwen en het evenwicht tussen de politiek, overheid en de samenleving?
Hoe creëren we een democratie waarin iedereen weer wordt gehoord en gezien? Wat houdt burgerinnovatie in en hoe kunnen burgerraden, -panels en -jury’s bijdragen aan een moderne democratie?
We leven in een risicomaatschappij waarbinnen we onze dagelijkse onzekerheden en kleine risico’s proberen te beheersen. Daardoor hebben we minder zicht op de grote uitdagingen met grote impact op ons leven en werk. Falen in onze maatschappij wordt gestigmatiseerd en de druk op mensen begint zijn tol te eisen. We moeten ons opnieuw verbinden met ‘Zelf’; de Bedoeling. Wie wil je zijn en wat wil je betekenen voor anderen?
Hoe ontdek je jouw potentieel en hoe maak je deze instrumenteel? Hoe ontketen je passie als een tomeloze bron van energie. Om een leven te leiden dat ertoe doet. Naar je eigen verwachtingen!
Altijd impact
Beste vóór de wereld
Voor elk inspiriment
Zes principes
Opmaat naar impact en hoge beoordelingen op basis van zes principes die altijd centraal staan.
Voor elke deelnemer
Uniek naslagwerk
Na afloop van het event kan elke deelnemer een uniek naslagwerk downloaden voor blijvende inspiratie.
Voor jou
Impactvol event
Waarom kiezen opdrachtgevers voor mij en komen ze telkens weer terug?
