Top 5 lezingen, workshops & colleges

Meest geboekte inspirimenten afgelopen 12 maanden

Bergen inspiratie en knetterende energie

Onderstaand een overzicht van de best beoordeelde en meest gevraagde lezingen, workshops, webinars en mini-colleges. Zonder uitzondering bieden deze inspirimenten duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Stuk voor stuk unieke belevenissen. Boordevol inspiratie en knetterende energie. Over een wereld in transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Met vitale ideeën en oplossingen voor de 21e eeuw. Die leiden tot een aantal onvermijdelijke transities van onze systemen, instituten en bedrijven.

Het eerlijke en complete verhaal

#1  Once Upon a Future

Een unieke belevenis en spannende expeditie naar de ontketende toekomst. Soms confronterend, altijd glashelder en gebaseerd op feiten en reële trends en ontwikkelingen. Dit fascinerende inspiriment schept duidelijke over de toekomst en bied hoop op een meer duurzame wereld en veerkrachtige samenleving.

Gebaseerd op mijn gelijknamige bestseller en voormalig #1 bij Managementboek.nl en mede genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2021.

Voorbij de transitie naar net zero

#2  Bedrijf van de toekomst is Netto Positief

Het bedrijf van de toekomst is Netto Positief. Het opereert binnen de planetaire grenzen en zorgt ervoor dat de prestaties en resultaten van alle stakeholders verbeteren. In alle aspecten en overal. Hoe word je als organisatie netto positief en welke inspirerende bedrijven en dappere leiders gingen je voor? Welke lessen kunnen wij leren uit hun expedities?

Gebaseerd op het gedachtegoed van enkele grote denkers van onze tijd; waaronder Jan Rotmans (‘Omarm de Chaos’), Paul Polman (‘Netto Positief’) en Rene ten Bos (‘Dwalen in het Antropoceen’).

Smarter and faster is good, but more human is Great

#3  Technologische (r)evolutie

Een baby gemaakt uit drie ouders, met één pil je traumatische herinneringen wissen, menselijke organen opkweken in varkens. Het is al realiteit en wetenschappers vrezen de technologische singulariteit. Leidt artificiële intelligentie tot de democratisering van IQ en wordt dit de ultieme test voor de mensheid.

Wat zijn de belangrijkste exponentiële technologieën en welke impact zullen zij hebben op ons leven en werk? Hoe zetten we technologie in als aanjager van innovatie en voor het oplossen van onze grootste ecologische en sociale uitdagingen? Waar liggen de kansen en welke ethische risico’s schuilen in het onbekende?

De werkelijkheid na sprookjes en mythes

#4  De ziel van het klimaat

De opwarming van de aarde is evident en lijkt deze eeuw onomkeerbaar. Het probleem is veel groter dan alleen de uitstoot van broeikasgassen en de verantwoordelijkheid en oplossing liggen bij alle stakeholders, namelijk bij overheden, bedrijfsleven en samenleving. Alleen in radicale onderlinge afhankelijkheid kunnen we de grootste crisis ooit bezweren.

Dit inspiriment biedt een realistisch perspectief van de klimaatverandering en de impact op ons leven en werk . Vanuit de overtuiging dat klimaatverandering nauw is verbonden met de strijd voor economische en sociale rechtvaardigheid en dat we allemaal moeten bijdragen aan de oplossing.

Leiden vanuit de bedoeling naar de ontketende toekomst

#5  Leiderschap in de 21e eeuw

Het ontbreekt de wereld aan moreel leiderschap. Goede leiders die het goede doen, ook als niemand kijkt. Te lang hebben wij aan de zijlijn gestaan en zijn we lastige sociale en ecologische kwesties uit de weg gegaan. De wereld schreeuwt om inspirerende leiders, die voorkomen dat autocratie en onwetendheid dominant worden.

Leiderschap in de 21e eeuw is geen sinecure en vraagt om veel betrokkenheid, moed en wijsheid. Of het nu gaat om het leiden van een multinationaal, familiebedrijf of je eigen leven. In beginsel gaat het om twee samenhangende aspecten: doen waar je goed in bent en waar je passie ligt en het realiseren van ambitieuze doelen in relatie tot wat de wereld nodig heeft. Wanneer je weet wat het beste is om te doen, zul je de moed vinden om stelling te nemen en te leiden.

Meer inspirimenten en unieke belevenissen

Omarm chaos

Mega transities

Opnieuw verbinden

Vitale oplossingen

Altijd actueel

Nieuw in 2023

Altijd impact

Beste vóór de wereld

Voor elk inspiriment

Zes principes

Opmaat naar impact en hoge beoordelingen op basis van zes principes die altijd centraal staan.

Voor elke deelnemer

Uniek naslagwerk

Na afloop van het event kan elke deelnemer een uniek naslagwerk downloaden voor blijvende inspiratie.

Voor jou

Impactvol event

Waarom kiezen opdrachtgevers voor mij en komen ze telkens weer terug?

Ruud Veltenaar_Theater
Menu